Webinar na temu kako Mala i srednja preduzeća mogu da dođu do finansijskih sredstava od strane privatnih investicionih fondova

Advantis broker je 19. aprila 2022. godine, u saradnji sa kompanijom WM Equity Partners, a uz podršku USAID CATALYZE Engines of Growth projekta, organizovao webinar na temu Kako mala i srednja preduzeća mogu da dođu do finansijskih sredstava od strane privatnih investicionih fondova.

Webinar je organizovan putem Zoom platforme.

Učesnici webinara su bili gdin Lazar Vujaklija, finansijski konsultant angažovan na razvoju prvog privatnog regionalnog investicionog fonda koji je orijentisan na kompanije Zapadnog Balkana – Western Balkan Private Equity Fund, zatim gdin Stevan Dimitrijević, osnivač, partner i advokat vodeće advokatske kancelarije za privredno pravo u Bosni i Hercegovini – Dimitrijević i partneri, koji se više od 15 godina bavi advokaturom i privrednim pravom, a generalno u privredi posjeduje bogato radno iskustvo od 22 godine, te gdin Branko Kecman, direktor i investicioni menadžer Advantis brokera i neko ko ima 20-ogodišnje iskustvo na tržištu hartijama od vrijednosti.

Učesnici webinara su svim gledaocima približili pojam privatnih investicionih fondova, njihov cilj i investicionu politiku, način na koji se kompanija priprema za razgovore sa investitorima, kako se vrednuje kompanija, kao i kako se provodi sam postupak pregovaranja, koja dokumentacija prati cjelokupni postupak, a posebno koje koristi osnivači kompanija i njihove porodice dobijaju od saradnje sa privatnim fondovima.  

Ovim putem bismo željeli bi da se zahvalimo USAID CATALYZE Engines of Growth projektu, koji pokriva troškove pripreme potrebne dokumentacije za domaće kompanije, neophodne za pronalazak finansijskih partnera – privatnih investicionih fondova. 

Za sve one osnivače kompanija su zainteresovani da dublje uđu u ovaj proces, mogu da nam se jave na email adrese branko.kecman@advantisbroker.com i tanja.sebez@advantisbroker.com kako bismo organizovali individualne razgovore.

Za sve vas koji niste bili u prilici da ispratite webinar, snimak webinara je dostupan na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=QMAIJyYXAiI