Advantis broker a.d. Banja Luka, IFC – International Finance Corporation i Banjalučka Berza su 04. aprila 2024 organizovali događaj s ciljem promocije rodne ravnopravnosti pod nazivom “Ring the Bell za rodnu ravnopravnost”.

Tanja Šebez, specijalista za održivo poslovanje ispred Advantis brokera je moderirala panel na temu “Jednakost, inkluzija i rodna ravnopravnost” gdje smo od sjajnih eksperata imali priliku da čujemo različite pristupe i strategije kako bi se promovisala jednakost, inkluzija i rodna ravnopravnost.

Razgovarali smo o izazovima sa kojima se suočavamo, ali i o prilikama koje stoje pred nama da napravimo značajne promjene. Ova diskusija potvrdila je da, iako smo postigli napredak, još uvijek ima mnogo posla na putu ka ostvarivanju punog potencijala jednakosti, inkluzije i rodne ravnopravnosti u našim zajednicama i organizacijama.

Samo zajedničkim naporima možemo prevazići prepreke i izgraditi svijet u kojem svaka osoba ima priliku da doprinese i učestvuje bez straha od diskriminacije ili isključenosti.

Još jednom hvala našim panelistima:

Nevena Kostić, direktorica programa Women on Boards Adria (WOBA)
Gordana Rokvić Knežić, UN Women expert, UN Women BH
Milan Božić, CEO Banjalučka berza hartija od vrijednosti
Armin Ridžalović, IFC Country Officer Bosnia and Herzegovina, and Montenegro

Želimo vam uspjeh u vašim nastojanjima da promovišete jednakost, inkluziju i rodnu ravnopravnost!