Uber u ponudu dodaje rezervacije vozova, aviona i hotela

“Već nekoliko godina preko Uber aplikacije moguće je rezervisati bicikle, usluge čamaca i skutere”

main image

Korisnici Uber Technologies Inc. uskoro će moći rezervisati putovanja na velike udaljenosti avionima, vozovima i autobusima. Ovim potezom Uber pokazuje ambicije da postane “super aplikacija” za putovanja.

Jamie Heywood, regionalni generalni menadžer Ubera, rekao je da je pilot projekat pokrenut u Velikoj Britaniji i da će integrisati ponude više turističkih partnera u Uberovu aplikaciju. Na ovaj način nastoji se stvoriti besprijekorno cjelokupno iskustvo putovanja.

“Već nekoliko godina preko Uber aplikacije moguće je rezervisati bicikle, usluge čamaca i skutere, tako da je dodavanje vozova i autobusa prirodan napredak”, izjavio je Heywood. Osim toga, Uber bi trebalo da ponudu proširi i na  rezervaciju hotela i letova.

Uber neće pružati samu uslugu putovanja, ali će se udružiti sa agencijama za rezervacije kako bi olakšao prodaju karata. Iako Uber nije otkrio s kojim će platformama za prodaju karata biti partner, pretpostavlja se da bi mogao uspostaviti saradnju sa kompanijama kao što su Booking.com i Expedia Inc. Kompanija će zarađivati novac prikupljanjem naknade za uslugu od rezervacija.

Rezervacije vozova i autobusa biće dostupne u aplikaciji ovog ljeta, a letovi i rezervacije hotela potencijalno će biti pokrenuti kasnije tokom godine.

Izvor: Bloomberg